Kuhajmo doma

z našimi domačimi recepti…

Sestavine

– 1 kg jelenovega mesa (srna, medved, divji pujs)
– 10 dag maščobe (olje)
– 70dag sesekljane čebule
– 5 stroki česna
– žlica paradižnikove mezge
– 50 dag jušne zelenjavenarezane na male kockice (korenje, zelena, koleraba, peteršiljev koren)
– žlička gorčice, lovor, kumina v prahu, brinove jagode, šetraj, majaron, muškatni orešček,
rožmarin, črni poper v zrnju, sol
– 1 večje jabolko
– žlica suhih črnih trobent (vrsta gob)
– 3 dl suhega rdečega vina
Priprava

  1. Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo česen in narezano jušno zelenjavo, prepražimo.
  2. Dodamo paradižnikovo mezgo, kumino, krhlje jabolka, gorčico. Prepražimo, dolijemo vino,
    premešamo, zalijemo malo z vodo in kuhamo 20 minut.
  3. Zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo meso in vse druge začimbe ter kuhamo do
    mehkega. Da dobimo gladko omako, jo lahko podmetemo z žlico v vodi zmešane moke.
    Zadnjič spremenjeno: 21:45
Prijavite se na naše novičke

Dodaj odgovor

SPLETNA TRGOVINA
?
Dragi naši, 🌟
Življenje teče in stvari se spreminjajo... 😔 kar malo hudo nam je, da vam sporočamo, da smo po 24 letih nepozabnih žurov, porok in dobrot v Gostilni Bajc sprejeli težko odločitev – zapiramo vrata. Ampak ne skrbite, to ni konec, ampak začetek nečesa novega! 🚪✨
Najprej želimo iz srca zahvaliti vsakemu od vas za vse obiske, smeh, dobro družbo in zaupanje, ki ste ga delili z nami. Brez vas ne bi bilo mogoče ustvariti tako prijetne atmosfere, kjer smo se tudi mi kot ekipa počutili domače. Hvala tudi vsem serviserjem, dobaviteljem in potnikom, brez katerih ne bi zmogli... in nismo pozabili tudi na vse sodelavce, ki so bili včasih z nami... Luštno je bilo in zelo bomo pogrešali vse to! ❤️🙏
Bilo je decembra 1999, ko se je vse začelo, samo ker smo potrebovali parkirišče pri tehničnih pregledih… no pa seveda ni šlo drugače, in se je avtomobilizmu dodalo še gostinstvo oziroma Gostilna Viktorija, ki se je takoj preimenovala po našem Jelkotu oz. njegovem priimku 😉. Kmalu se nam je zdela premajhna in smo jo 2004 povečali… sedaj pa je že malo v letih 😉 in rabi prenovo. Vendar bo tokrat prenova v drugi smeri, ki morda na začetku vam ne bo všeč, kot nam ne, vendar boste kmalu spoznali, da gre zelo dobro z roko v roki s sosedom Avtotrade 😉🏡
Pa vendar, hiša je le hiša, spomini pa bodo ostali in z veseljem si jih bomo vrteli v glavi… tudi tisti hudomušni, ki morda niso bili v momentu tako smešni… razne polite kave po lepi obleki najlepše dame na zabavi, raztresen krožnik gospodu po novih hlačah, dežurstva do jutra za zadnjih 5 vztrajnih šeškarjev... No, vseh ne bomo delili 😉 Oh in tisti trenutki, ki ti dajo zagon in energijo za dodatnih 20.000 korakov ob 3. zjutraj… ko je nekdo videl in cenil naše delo ter spoštoval naš poklic! 💼💪
Vsak, ki je znal reči dober dan in pogledal v oči ter rekel hvala, ko si skuhal kavo na kavomatu, ki si ga ravno 15 minut čistil. Torej… naše mesto bo kmalu zasedla nova ročna samopostrežna avtopralnica, ki bo dopolnjevala že tako pestro ponudbo hčerinskega podjetja Avtotade, in tako kot ste bili pri nas vedno dobrodošli, enako velja za avtopralnico 😉 Sicer ne bo znala kuhati kave ☕, ampak verjetno najdemo neko rešitev tudi za to. 😃
Naša kulinarična dogodivščina pa se nadaljuje v Gostilni Bistra, ki je le malo stran od Gostilne Bajc. Tam bomo še naprej razvajali brbončice in ustvarjali nepozabne trenutke ter vse skupaj začinili s tradicijo gostoljubja. Za vse tiste, ki pa vam je Bistra predaleč, pa z Bajc cateringom pridemo kar k vam 😉 Še enkrat hvala vsem, ki ste bili del naše zgodbe. Upamo, da se kmalu srečamo v Bistri in skupaj naredimo še več norih in okusnih spominov. 🍽️🎉